Verslag dagje trollen voor de jeugd 2024

De jeugd op snoekenjacht

Afgelopen zaterdag was het dan zover, het dagje trollen voor de jeugd van HSV Ons Genoegen stond op het programma. Totaal gingen er deze editie 9 kinderen mee, verdeeld over 6 bootjes. Zij konden ervaren hoe mooi en relaxed het op het water is.  En dan ook nog zo dicht bij huis! Er werden totaal 9 snoeken gevangen door de jeugdige vissers.

Lekker vissen met een educatief tintje

De vrijwilligers die hun boot én inzet hadden aangeboden konden deze dag mooi hun tips en tops vertellen aan de jeugd, zodat het ook nog een educatief tintje had. Zo werd er door de vrijwilligers uitgelegd dat er geen afval het water in mag, hoe je op roofvis vist, waar je op moet letten, waar de snoeken zich schuil houden en natuurlijk de bekende maar soms iets spannende kieuwgreep. Want een snoek heeft ongeveer 600 vlijmscherpe tandjes, en daar wil je natuurlijk niet tussen komen met je vingers.

Tot volgend jaar?

Al met al een was het een prachtige dag waar niet alleen de jeugd, maar ook de vrijwilligers zichtbaar van hebben genoten. Wij willen de vrijwilligers én de kids nogmaals bedanken voor hun deelname en inzet. En mocht jij als jeugdige visser òf als vrijwilliger met een boot, hier ook eens aan mee willen doen… ook volgend jaar komt het dagje trollen zeker weer op onze evenementen-agenda te staan!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *