Via onderstaande knoppen kunt u naar de desbetreffende pagina navigeren.

Wilt u ook graag een keer mee te karpervissen, of wilt u meer informatie over een van onze evenementen? Neem dan snel contact met ons op via de contactpagina.

Laatste karper nieuws

Karperkoppel gezelligheidswedstrijd 2018

Op 1 en 2 september werd de jaarlijkse karperkoppelwedstrijd gehouden op een prachtig Fries binnenwater. Vijf koppels hadden zich ingeschreven om deze wedstrijd. De karpercommissie had al een aantal dagen gevoerd op het wedstrijdwater. Er waren vijf mooie ruime stekken met voldoende afstand om de zogeheten hengeldruk te voorkomen. Op zaterdagochtend werden de paaltjes bij de stekken geslagen en daar viel gelijk iets bijzonders op nl.; stek 1 bevond zich midden op het parcours en was dus niet zoals gewoonlijk een kopstek. Vlaggen van HSV Makkum, BFM Baits en Idzenga Hengelsport werden geplaatst en zo begon het al op een echt parcours te lijken.

Het prijzenpakket

Om 15.00 werd er geloot bij Idzenga Hengelsport en daar werd na een korte briefing van Sonny al snel duidelijk dat de stekverdeling anders dan anders was. Lastig! Nee hoor, we doen toch mee voor de lol en niet om te winnen. Ben en Carmen onze Belgische deelnemers loten stek 1 en zaten dus midden op het parcours. Onze Belgen raken daar niet overstuur van terwijl andere koppels zich al rijk prijsde met hun kopstekken. De spullen werden uitgepakt en om 17.00 uur begon na eerst een koud aperitief te hebben gedronken de BBQ. Het smaakte heerlijk en was gezellig. Stek 1 en 2 vonden het dus lastig om te beginnen met vissen omdat het zo lekker zat in het zonnetje met een pintje.Om 22.00 uur werd er nog een avondsnekkie gebakken en daarna gingen alle vissers naar hun stek om hopelijk karper te vangen in de nacht. Midden in de nacht was er nog een bezoeker geweest bij een aantal stekken. Na wat  rondvragen bleek dat de mascotte Jaap van stek 2 te zijn. Deze mascotte heeft echter niet geholpen voor deze stek want daar werd alleen maar brasem gevangen. ook wel te verwachten omdat de Karperkoning Sonny daar huisde.

De deelnemers van de karperkoppel gezelligheidswedstrijd

Rond de klok van 4 werd er op stek 1 een karper gevangen door Ben en Carmen. Dit was helaas de enige karper die er gevangen werd tijdens deze wedstrijd. Om 12.00 was het einde wedstrijd en werden de stekken keurig netjes achtergelaten. De prijsuitreiking was nogal simpel. Ben en Carmen wonnen de 1e prijs net zoals twee jaar geleden en gingen dus met de beker en de waardebonnen van Idzenga Hengelsport naar huis. De rest van de prijzen werd door middel van een verloting verdeeld. De 2e en 3e prijs waren ook waardebonnen van Idzenga Hengelsport, plek 4 en 5 waren goed voor zak BFM Baits boillies. Een zak lokvoer voor de witvis was voor de Brasemkoning Sonny.

1e prijswinnaars: Ben & Carmen

We kijken terug op een gezellig en zeer geslaagd weekend. HSV Makkum, Idzenga Hengelsport, BFM Baits bedankt voor de medewerking en we zien al uit naar volgend jaar.

De karper commissie,

Sonny en Silvio

 

2e editie Karperkoppel gezelligheidswedstrijd – 9-10 september 2017

Naar aanleiding van een zeer geslaagde eerste karperkoppel gezelligheidswedstrijd vorig jaar, werd er een 2e editie organiseert door de karpercommissie van HSV Ons Genoegen Makkum.

Heel veel geluk

De weersvoorspellingen waren niet mals: Zeer veel regen, onweer en wind. We hebben nog getwijfeld of we het moesten laten doorgaan, maar gelukkig waren de goden ons goed gezind, heel goed gezind. Alleen ‘s ochtends om half 9 een bui van 10min gehad, verder zon en droog.

Het parcours, links

Het wedstrijdparcours, links vanaf stek 1

Verzamelen en instructies

Om 14.00 werd er verzameld in de winkel van Idzenga Hengelsport te Makkum voor de aanschaf van de laatste visspullen, een gezellig praatje en een korte wedstrijd-instructie door Marcel Dolderman. Vervolgens vertrokken we gezamenlijk naar het wedstrijdwater, een openbaar water in Friesland. De locatie was voor de meeste deelnemers bekend doordat ze vorig jaar ook mee deden, maar voor anderen was het een verrassing.

Loten maar!

Aangekomen op locatie werd er eerst geloot en vervolgens kon iedereen eerst zijn spullen klaarzetten. Alle auto’s zaten bomvol alsof we met z’n allen naar Frankrijk gingen te vissen. Iedereen had een vervoersmiddel in de vorm van een trolley mee, want het was voor de meesten een aardig stukje lopen naar de stekken.

Het parcours

Het wedstrijdparcours, rechts

Een gezellige Barbecue

Circa 16.15 was iedereen voor het grootste deel klaar met het opbouwen van alle spullen. Er stond een gezellige barbecue op het programma! Er was voldoende vlees en een drankje aanwezig. Ben Coenen en Thomas Siebel hadden zich aangemeld als BBQ-Meesters en zorgden ervoor dat iedereen met regelmaat een heerlijk stukje vlees kregen voorgeschoteld.

Gezellige Barbecue

Natuurlijk wil iedereen graag een visje vangen, maar het belangrijkste misschien is toch wel de gezelligheid en er even uit zijn en niemand wou dan ook niet de BBQ missen!

Jan Wybe en Geurt

Jan Wybe en Geurt

Ricardo & Jeroen

Ricardo en Jeroen

 

Marcel, Barry en Carmen

Marcel, Barry en Carmen

De wedstrijd

Er werd gevist van zaterdag 18.00 tot zondag 11.00. Na de bbq kreeg iedereen een formulier mee waarop ze de vangsten moesten bijhouden, ook het aantal brasems. De wedstrijd ging op basis van aantal, gevolgd door het totaalgewicht van het aantal gevangen karpers. Dus de karpers moesten ook gewogen worden.

Gezelligheid tijdens de wedstrijd

Nadat iedereen zijn hengels hadden be-aast, werd er regelmatig even gebuurt. Het was erg gezellig. Later in de avond kregen we zelfs livemuziek vanuit een feesttent in een verderop gelegen dorp, wat de avond nog meer sfeer meebracht.

 

Gezelligheid voorop, Niet zo raar Ricardo.

Gezelligheid voorop, Ricardo staat altijd graag op foto’s.

Proost!

De vangsten

Het was inmiddels middernacht en er was nog helemaal geen vis gevangen. Alleen Merlijn Dolderman had een aanbeet, het was een grote voorn die hij vlak voor de kant loste.
We hielden elkaar op de hoogte via een WhatsApp-groep, waar ook de nodige “onzin en geouwehoer” voorbij kwam.

Ook de jeugd aanwezig

Het koppel Merlijn en Mark

Alleen de kopstekken

Om 3.00 klonk de beetmelder van Marcel , op stek 1 , hij ving een schubkarper van 4.4kg. Om circa 4.00 klonk de beetmelder van Tamas Szili,, op stek 8, hij ving een schubkarper van een kleine 4kg. Verder was er niks gevangen, dat viel wel erg tegen.

Marcel met een schubkarper van 4.4kg

Marcel met een schubkarper van 4.4kg

Tamas met zijn schubkarper van 4kg.

Identiteitsprobleem

Maar rond half 10 ging de pieper van Thomas Siebel gestaagd af, na een dril kwam er een hele grote vis boven water! Maar wat is dit nou!? Het was een metersnoek die kennelijk de pop-up niet kon weerstaan. Eenmaal op de onthaakmat scheet hij stukjes boilie uit. Dat is wat je noemt een snoek met een identiteitsprobleem.

Thomas met een metersnoek

Een snoek met een indentiteitsprobleem!

De prijsuitreiking

Nadat iedereen zijn spullen weer had opgeruimd en het parcours netjes had achtergelaten, kon er worden begonnen met de prijsuitreiking. Er waren prijzen voor de nummers 1t/m 3, een prijs voor de zwaarste vis en 2 individuele prijzen t.w.v € 20,- gesponsord door Idzenga hengelsport .

1e prijs: Bert Altena & Marcel Dolderman: 1 karper van 4.4kg (2x waardebon 40,-)
2e prijs: Tamas Szili & Nikolett Kiss : 1 karper van 4kg 4kg (2x waardebon 30,-)
3e prijs: Jan Wybe Hamstra & Geurt van Doorn: d.m.v verloting (2x waardebon 20,-)

De prijs voor de zwaarste vis is gewonnen door Marcel Dolderman, hij won een BFM Baits boilie-pakket t.w.v € 51.95,-
De prijs voor de “brasemkoning” was dit jaar niet mogelijk en is gewijzigd in “snoekkoning”. Thomas Siebel mag zich snoekkoning 2017 noemen, hij ving een snoek van 1+ meter .
De troostprijs is verloot onder alle overige deelnemers, aangezien ze allemaal pech hadden. Deze is gewonnen door Ricardo voor den Dag.

Andere locatie

Gezien de zeer matige vangsten heeft de karpercommissie besloten om deze wedstrijd volgend jaar op een andere locatie plaatst te laten vinden. Details worden t.z.t bekend gemaakt.

Onze dank gaat uit naar alle deelnemers en mensen die hieraan meegeholpen hebben deze wedstrijd mogelijk te maken en tot een succes te maken.

Tot volgend jaar.

De karpercommissie
Bert Altena & Marcel Dolderman