Jeugdwedstrijd Visserijdagen Makkum: Goede vangsten!

Op vrijdag 25 augustus is in samenwerking met HSV Ons Genoegen door de mensen van de Visserijdagen Makkum een viswedstrijd voor de jeugd georganiseerd. Er waren 18 kinderen in de leeftijd van 7 tot 12 jaar, waaronder een aantal uit het buitenland, die hier momenteel hun vakantie vierden. De wedstrijd werd gehouden aan het Vallaat, centrum van Makkum.
Jeugd Viswedstrijd aan het vallaat te Makkum

De rechter oever op de foto is vak A, de linkeroever is vak B.

Deze locatie is altijd goed voor veel vis, veelal klein maar er zwemmen ook grotere exemplaren rond. Daar kwam Lia Eschenburg ook achter, zij had er één aan die er met haar hele snoer vandoor ging! Hengel kapot, snoer weg. En nu? Aangezien er voor iedereen een hengel met snoer als prijs was, besloot de organisatie haar alvast haar prijs te geven zodat zij gewoon verder kon vissen.

Dat er veel vis te vangen is blijkt wel uit de uitslag. In de 75 minuten dat er gevist is, werden er maar liefst 282 vissen gevangen. Het is een wedstrijd dus er is ook een uitslag, heel simpel; hoe meer vissen hoe langer de hengel (3, 4 of 5 meter)

De vangsten

[table id=208 /]
Een evenement als dit is niet te organiseren zonder sponsoren en vrijwilligers. Supermarkt Jumbo in Makkum voor de tasjes met lekkere inhoud voor de deelnemers en vrijwilligers.
Ids van Idzenga hengelsport bedankt voor het beschikbaar stellen voor alle vis materialen zoals voer, maden en reparatie materialen en dergelijke. En dan natuurlijk de vrijwilligers van de Visserijdagen en HSV Ons Genoegen; BEDANKT!!.

Een van de vrijwilligers is Bernard Koppens, 72 jaar oud, lid van onze vereniging. Het bijzondere aan Ben is dat hij in Tilburg woont en als er een jeugd evenement in de zomer is hij één van de eersten is die zich aanmeldt als vrijwilliger. Voor de wedstrijd van de Visserijdagen in 2019 heeft hij zich al weer aangemeld.Bernard Koppens

Bernard Koppens.

Fotogallerij jeugdviswedstrijd

[nggallery id=105]

Fotogallerij prijsuitreiking

[nggallery id=106]

Foto’s zijn evt. (gratis) te verkrijgen op groot formaat via ledenbeheer@hsv-makkum.nl